
Clark County Public Works 
 

Bid Inquiry Log 
 

Last Update: October 9, 2025 
 

Responses will be posted on the project’s “Bid Inquiry Log”, which will be updated twice 
daily, at noon and 6:00 PM. The Bid Inquiry log will display all questions and answers to the 
questions that have accumulated by the posting time. Questions too late to be answered as of 
that posting will remain unanswered. The questions and answers posted on the Bid Inquiry 
Log at that time will be considered part of the contract and ranked as an Addendum with 
respect to order of precedence under Section 1-04.2 of the Standard Specification.  
 

Project CRP #: PRJ0001796 (CRP 320622) 
Title: NE St. Johns Road Pavement Improvements - (NE 68th Street - 

NE 78th Street) 
Engineer In Charge: Bart Arthur 
  
Date: September 23, 2025 
Question #1: Can you clarify which existing CCP Transvers and Longitudinal 

Joints require sealant in bid item 25? They are not identified on 
the drawings. 

Reference: Bid Item 25. Spec Section 5-03 
Answer: Please refer to note 6 on sheet S1. When finished replacing all the 

panels all longitudinal and selected transverse joints will be 
cleaned and sealed. Answer modified and addendum #2 issued. 

  
  
Date: September 24. 2025 
Question #2: 1. I don’t see a bid item for removal of existing roadway 

striping. Is all existing striping to remain and be striped 
over? If there is removal of striping please consider adding a 
bid item. 
2. Please confirm the County will provide construction 
staking including layout out all concrete roadway panel 
removal limits. 
3. Please confirm the County is providing compaction and 
concrete mix testing. 

Reference: Not Identified by inquiry 
Answer: In order as asking 

1 Existing striping maybe left and painted over. 
2 The County will provide surveying and basic layout 
3 The County will provide compaction and Concrete testing  

  
  
Date: September 24, 2025 
Question #3: Should there be a bid item for Apprenticeship Utilization per 

RCW 39.04.320? 



Reference: Not identified by inquiry 
Answer: No, The project is federally funded 
  
  
Date: September 25, 2025 
Question #4: Is Crushed Surfacing Base or Top Course under Sidewalks and 

curb ramps paid under Bid Item #20 CSBC? 
Reference: Not identified in the inquiry 
Answer: Yes 
  
  
Date: September 25, 2025 
Question #5: Can Clark County provide more information regarding lane 

restrictions? The specifications state the hours allowed for work, 
but do not specify when lanes may be closed and if they must 
remain open outside of typical closure hours. 

Reference: Not identified in the inquiry 
Answer: See Addendum 2 for the clarification. 
  
  
Date: September 25, 2025 
Question #6: Does Clark County intend to use a rapid-set concrete to allow for 

lanes to be opened to traffic daily at the end of shift? 
Reference: Not identified in inquiry 
Answer: No, but rapid set is not prohibited  
  
  
Date: September 25, 2025 
Question #7: Does Clark County have specific timelines in mind for the 

working days/dates work is allowed for each phase of 
construction? 

Reference: Not identified in inquiry 
Answer: No 
  
  
Date: September 25, 2025 
Question #8: Would Clark County consider allowing edits to the phasing? In 

general, we think it may be more efficient to complete all 
sidewalk and curb construction where possible, then fall back 
and complete panel replacements. This may depend on Clark 
County's intention for lane closure restrictions, and how long 
Clark County intends for work in each phase to last. 

Reference: Not identified in inquiry 
Answer: Clark County would consider alternate phasing under a CRIP. 

Bids will be understood to comply with the plans and 
specifications as they are. 

  
  



Date: September 25, 2025 
Question #9: What date does the County anticipate for notice to proceed? 

Given a bid date of October 7th and an estimated contract 
execution date of November 21st, that would place the approx. 4 
months (80 working days) of work during December, January, 
February and March. Does the County anticipate a work 
suspension to allow for the work to start during more favorable 
weather months? 

Reference: 1-08.5 time for completion 
Answer: No 
  
  
Date: September 29, 2025 
Question #10: Are there as-builts available? If not, how did Clark County 

determine the "panel depths are approximately 0.58'." contained 
in note #24 drawing RS1 and RS2?  

Reference: plans and specifications 
Answer: As-builts posted to builder exchange 
  
  
Date: September 29, 2025 
Question #11: Note 1 on sheet S1 and S2 says if we encounter a panel depth less 

than 0.58' that the panel "shall be replaced with a 0.58' depth 
panel, additional excavation and crushed surfacing to achieve full 
depth panel and maintain rock section will be included wit the 
panel replacement". 
 
Since there is no estimate of how many panels are to be included 
in the bid, it would make more sense to make this extra 
excavation and rock as part of a force account contingency item, 
thereby giving the lowest price 

Reference: note 24 sheet RS1, note 1 sheet S1 and S2 
Answer: The proposal contains bid item 23 with an Est. unit 
  
  
Date: September 29, 2025 
Question #12: Note 24 sheet RS1 says to "match existing panel depth....." it goes 

on to say replace a panel less than 0.58 deep with 0.58 deep panel.  
What if the existing panel depth is greater than 0.58'? Should 
Section 5-01 be modified to state that additional depth over 0.58' 
will be compensated by prorating the SY price? If not, then how 
much contingency depth/contingency area (SY) should 
Contractors carry in their bid? 

Reference: note 24 on sheet RS1 and RS2 
Answer: The proposal contains bid item 23 with an Est. unit 
  
  
Date: September 29, 2025 



Question #13: With regard to question #1 and its answer....Note 5 sheet S1 says 
"sawcut and seal all REPLACEMENT panel transvers jts per 
A40.15. Note 6 says "existing LONGITUDINAL project wide 
shall be sawn, cleaned and sealed per detail RD4. Project length 
is 3,657 lf X 3 joint lines = 10,971 Lf which matches bid item no 
25 quantity.  
should bid item 25 be renamed to delete all of the existing 
transverse joints (245 ea X 56'= 13,720 lf)? 
should you delete the repl panel longitudinal jts from BI quan? 

Reference: Inquiry log question #1 answer 
Answer: See Addendum 2 
  
  
Date: September 29, 2025 
Question #14: continuation of previous question... 

the longitudinal and transverse joints on the replacement panels 
will be per A-60 and then referred to A-40. This is a 
DIFFERENT sized joint than the the callout on RD4 for the 
existing Longitudinal joints project wide. Should the 
Longitudinal and Transverse joints associated with the 
replacement panels be INCIDENTAL to the replacement panel 
bid item and bid item 25 only be LONGITUDINAL JOINTS for 
the whole project not including incidental jts for panels 

Reference: Inquiry log question #1 answer continued 
Answer: See addendum 2 
  
  
Date: September 29, 2025 
Question #15: What is Bid Item 27, Epoxy-Coated St. Reinf. Bar, 225 lb for?  
Reference: Proposal Form 
Answer: Those are for the curb ties on sheet RD3 where we have 

monolithic sidewalk installed over the panels. 
  
  
Date: October 2, 2025 
Question #16: Note #38 on sheets 8 & 10 show new irregular shaped panels that 

do not appear to be included in the list of panels on sheet 6 or in 
the total bid item #21 quantity. Should these panels be added to 
the panel list and in the bid quantity? 

Reference: drawing sheets 8, 10 
Answer: This work will be paid under the appropriate bid items and 

quantities. 
  
  
Date: October 3, 2025 
Question #17: Stage IV shown on sheet 48 does not appear to have a 

corresponding "additional traffic control" detail sheet callout on 
sheets TC-2 thru TC-10. Should Stage IV be included on sheet 



TC-04 (sht 51)? Or is there a different traffic control 
configuration for Stage IV?  

Reference: traffic control sheets 48 & 51 
Answer: TCP depicted on sheet 51 could be used in on Stage IV. 
  
  
Date: October 3, 2025 
Question #18: For Stage X on TC-06--Can the County provide clarification on 

Note 1 which says to construct stage 10 during weekends. 
1. Is there an expectation that stage X is constructed in one 
weekend such that traffic is driving over the new panel 9:00 am 
Monday morning? Or is an excavated open hole is plated over so 
cars can drive over Monday morning, with slab placement the 
next weekend? 
2. Is there an expectation the the panel concrete reach 2,500 psi 
within the 60 hr closure weekend? 

Reference: sheet TC-06, 53 of 62 
Answer: 1) Per the plans/specs, traffic control for stage 10 needs to be 

removed by Monday at 5 am.  If plating can be installed 
per specifications, there is not any reason you cannot 
plate.  

2) Yes, per the specifications the concrete must test at 
2500psi before being opened to traffic. 

 
  
  
Date: October 3, 2025 
Question #19: Regarding 1-08.5 special provisions that allows for 80 working 

days for project completion. There does not appear to be enough 
time to construct 14 stages given the amount of time to setup 
traffic cntl, demo, place, cure, rem traffic control each stage. 
Please consider adding 35 additional working days. 
 
If time cannot be added, then additional traf cntl needs to be 
added to allow for essentially all of NB then all of SB (or some 
combo) that puts the max # of panels under const at one time 

Reference: 1-08.5 
Answer: The staging shown in the traffic control plans is for dividing the 

work zones into areas where traffic control can be placed using 
the traffic control plans and details provided.  There are no 
restrictions on work being performed in more than one stage at a 
time.  Multiple stages can be worked on as long as the 
requirements of the specifications are met such as keeping one 
lane open in each direction, and following the traffic control 
plans at intersections and for lane closures as shown. 
 

  
  



Date: October 7, 2025 
Question #20: Note #24 on Plan Sheet RS1 notes replacement panels are to be 

.58’ depth concrete. 
 
WSDOT Standard Plan A-40.10-04 (on plan Sheet RD3) calls for 
12” thick concrete roadway. 
 
Please confirm replacement panels are to be .58” depth concrete 
except 10” thick at centerline per plan sheet RS1. 
 

Reference: See question 
Answer: Yes, 0.58” thick except 10” at the centerline as shown.  The 12” is on 

HMA transitions not applicable to this project. 
 

  
Date:  
Question #21:  
Reference:  
Answer:  
  
 


